Blog Selamat Tinggal

15 November 2011

38 Qurratul Ain

Entri ringkas. Plot ringkas. Komik ringkas.

Qurratul Ain = penyejuk mata, sejuk pada pandangan, redup pada pandangan mata kasar dan mata hati.



Nasihat saya, anda boleh berikan yang terbaik untuk rumahtangga anda dan boleh berusaha untuk membahagiakan mahligai kasih yang anda bina. Jangan tidak tidak. Semua orang pun nak bahagia. Guna resipi agama diterap kasih dan cinta.

18 Dzulhijjah 1432 H,
Rusydee Artz,
Selamat Tinggal.


38 comments:

  1. Anonymous2:00 AM

    subhanallah . .
    sweet <3 <3

    ReplyDelete
  2. good come back.. alhamdulillah.. (^_^)

    ReplyDelete
  3. masyaALLAH. sgt menarik :)

    ReplyDelete
  4. kreatif & menarik...

    ReplyDelete
  5. Anonymous11:50 AM

    jadi pengajarannya... hantarlah isteri anda ke Syria... bila dia balik nanti insyaallah slim dan cantiklah paras rupanya =D

    Gurau jer...

    ReplyDelete
  6. wahh..sentap laki tu..hahaha

    ReplyDelete
  7. kreatif sangat2.... satu hadiah buat si suami kerana membela maruah isterinya... terharu... ada lagikah lelaki dan wanita seperti ini??

    ReplyDelete
  8. Anonymous2:32 PM

    mcm bias je kartun ni. mane boleh awk buat perempuan yg x bertudung labuh berkate dlm hati mcm tu. hati manusia ni, pakai tudung labuh ke pakai tudung biase ke tak boleh nk jangka. jangan sibukkan syariat smpi kat hakikat, makrifat terlepas. sibuk duk menghukum org.

    ReplyDelete
  9. @Anonymous:

    tiada siapa menghukum sesiapa dalam komik ini. cuma nak bawa kita berfikir adakah kita seperti dalam cerita ini? jika tak, alhamdulillah. jika ya, silalah perbetulkan diri ke arah lebih baik.

    :)

    ReplyDelete
  10. TErbaik Bro!TerbaikKK!!!:)Teruskan DakwahMU!

    ReplyDelete
  11. Anonymous6:15 PM

    SubhanaALLAH..smoga sy opun dpt jdi sprti itu suatu hri nnti...trima kasih atas prkongsian ini...smoga ALLAH mrahmati saudra...=)

    ReplyDelete
  12. ;) tersentuh disitu,... Kalu ada komik begini, tak sia2 rasa beli... sgt bnyk komik yg melalaikan dipasaran..

    ReplyDelete
  13. @assyidah:

    Kalaulah komik2 saya, ada yang nak cetak free :)

    ReplyDelete
  14. tak apelah.. yang penting "komiknya" sudah dikenali di sini... Saya rasa, tentu dah ramai yang sebarkan blog nie..:)

    ReplyDelete
  15. Anonymous9:31 PM

    salam.'zaujah' tu apa maksudnya? apakah maksud firman Allah, "quu anfusakum wa ahlikuh naara"

    maaf, Bahasa Arab lemah :(

    ReplyDelete
  16. Anonymous11:45 PM

    Para suami patut tahu bagaimana nak 'mempertahankan' isterinya.. Kalau semua suami begini, saya rasa tak ada masalah isteri nak menutup aurat dengan sempurna.. yang menjadi masalah ialah suami2 tidak 'menyokong' isterinya dengan 'tidak menjaga pandangannya'. Tetapi isteri, jangan pula berkecil hati dengan suami yang tidak pandai ini. Lakukanlah sesuatu yang baik itu kerana Allah, hati akan lebih ikhlas.

    ReplyDelete
  17. berdakwah seperti ini kreatif lagi..i like..teruskan perjuanganMu insya Allah Saya akan menyokong....

    ReplyDelete
  18. sy sukannya...
    cara awk berdakwah..
    kreatif..

    ReplyDelete
  19. seronok menghayati isi2 yang terkandung.peringatan kepada semua.

    ReplyDelete
  20. @nurdani:

    Anda lagi terer sebab melukis dengan menggunakan Microsoft Excel :) tak pernah sy guna

    ReplyDelete
  21. Anonymous12:38 PM

    zaujah..'isteri'..

    ReplyDelete
  22. sangat menarik. :) sweeet yang amat. semua perempuan impikan lelaki seperti ni. menjaga maruah isteri.

    ada cerita yang nak dikongsikan, customers saya yg free hair, dorang semua cakap nak cuba cover aurah mereka. tp dorang cakap "tak boleh, husband i tak suka i pakai tudung. die cakap i tak cantik, nampak cam makcik2"

    gulp! agaknya si suami bangga kot ade isteri sexy n hot gitu...

    ReplyDelete
  23. sweet sgt! moge2 dpt memberi peringatan kepade yang bakal menjadi ketua keluarga kelak :)

    ReplyDelete
  24. Anonymous6:50 PM

    like1000

    ReplyDelete
  25. hehe , waktu baca ni rasa happy je hati , Allah memang sudah mengatur semuanya , Allahuakbar !

    ReplyDelete
  26. :) teruskan penyampaian mesej dakwah. InsyaAllah Bittaufiq wannajah.

    ReplyDelete
  27. http://adamros.blogspot.com/
    follow sini bley?
    nice blog la..!

    ReplyDelete
  28. menarik! =)keep it up

    ReplyDelete
  29. Anonymous6:47 PM

    comeyy!!..sgt menyntoh hati~~

    ReplyDelete
  30. suke... :) terbela maruah isteri dan wanita

    ReplyDelete
  31. Anonymous8:27 PM

    so sweet....^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...