Blog Selamat Tinggal

04 October 2011

35 Berdua Denganmu Pasti Lebih Baik

klik tuk besarkan

Salam wbt.

Kali ini juga ringkas sahaja pembelogan saya. Mengapa saya selalu lukis lukisan pasangan? Senang jawapannya:

"Untuk menggalakkan kamu yang belum bernikah kepada bernikah, cukuplah bersama dalam haram. Jom ke arah yang halal."
Bersenda gurau lah dengan yang halal agar tenang hatimu, senang jiwamu, bahagia hidup berduamu. Jika dengan yang tidak halal, bersenda gurau pun tidak tenang. Lazat tetapi bermaksiat lagi berdosa. Berbeza dengan yang halal, nikmat lagi berpahala lagi mengeratkan hubungan rumahtangga.

Rasulullah SAW pun selalu bersenda gurau dengan Saidatina Aisyah. Kata hadis Nabi SAW yang ringkas dalam pencarian pasangan yang secocok dengan anda:

"..sehingga kamu dapat tertawa dengannya dan ia tertawa denganmu.."
( HR Muttafaqun 'Alaih )


Rusydee Artz,
Selamat Tinggal,
6 Dzulka'edah 1432 H.
Wassalam.

35 comments:

  1. jadi, sudah tentu tak boleh senda-gurau lagi...

    ReplyDelete
  2. senda gurau sentiasa harus selagi mana batas tidak dilepasi. tidak ada sentuhan, tidak ada cubitan, tidak ada gelak ketawa berpanjangan berdekah2, tidak sehingga melupakan Tuhan.

    ReplyDelete
  3. menambahkan rasa lebih cinta kepada suami..Aminn..

    saya mohon share gambar yang cantik ni kat blog saya juga ya..

    May Allah bless u

    ReplyDelete
  4. nice..wat peringatan bsame..^^

    ReplyDelete
  5. mampu membuka hati siapa yang membacanya.. suka3..

    ReplyDelete
  6. @PUAN SUE (asam.garam.gula):

    terima kasih..silakan share ke seluruh alam :)

    ReplyDelete
  7. alhmdulillah..m0ga ia dpt mmberi kesaN ke dlm hati kita seMua :)

    ReplyDelete
  8. Lawo lukisan bro. :)

    ReplyDelete
  9. sweetnya ..harap-harap satu hari nanti aku dapat buat macam nie dengan pasangan aku yang halal ..amin :)

    ReplyDelete
  10. kalau calon pon xde..huhu :(

    ReplyDelete
  11. @ainaa afiqah:

    InsyaAllah..Allahumma Ameen! Banyak2 doa moga dipermudahkan dan dipercepatkan jalan ke arah yang halal!

    ReplyDelete
  12. @aleesya:

    Calon akan datang bila tiba waktunya.

    ReplyDelete
  13. アイニ11:19 PM

    Wahh... bestnya kalo dapat mengabadikan dakwah dlm lukisan.... lukisan dlm dakwah, dakwah dlm lukisan.... すごいねえ~~

    ReplyDelete
  14. Subhanallah.. cantiknye lukisan..cantik jugak isi ilmunya.. Alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  15. kelakarnya kartun ni, main cubit-cubit pipi..huhu...

    ReplyDelete
  16. ana minta share ye..:)

    ReplyDelete
  17. da'wah melalui kartun. good idea..good job!

    ReplyDelete
  18. hmm. semoga cepat2 lah sy bertemu calon sesuai.
    dan bila sudah bertemu dengan calon itu, semoga cepat2 pula hubungan jadi halal :)

    ReplyDelete
  19. wahhh..i like~~!!! ^^

    ReplyDelete
  20. Anonymous4:43 PM

    nice...^_^

    ReplyDelete
  21. @Rusydee Artz

    pasti indah bila ianya tiba.. :)

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah.. awak menggunakan bakat yang dikurniakan Allah ke jln dakwah.. Lukisan yg baik sekali.. Teruskan perjuangan awak berdakwah dgn jln tersendiri..

    ReplyDelete
  23. Anonymous4:46 PM

    shukran..ilmu yg bermanfaat utk tatapan harian.. ^^,

    ReplyDelete
  24. follow me and i will follow you back :)

    ReplyDelete
  25. Anonymous8:53 PM

    mohon share pic ni ek..suker sgt2....

    ReplyDelete
  26. Anonymous9:52 PM

    so sweet!!!mudah-mudahan ak dikurniakn jodoh yg soleh.... insyaALLAH. :)

    ReplyDelete
  27. Moga saat dan ketikanya akan tiba..InsyaAllah..<3<3
    Ya Allah mudahkanlahnya bagiku..ameen..^_^

    ReplyDelete
  28. Anonymous9:00 AM

    bestnyer pandai melukis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...