Blog Selamat Tinggal

26 September 2011

29 Selagi

klik utk besarkan

Kali ini saya hanya nak berkata dengan seringkas mungkin dari kata-kata saya sendiri. 

Adik-adik remaja sekalian yang masih belum kawin, selagi belum akad nikah, selagi itulah ada jarak di antara kamu dan pasangan kamu. Selagi itulah ada pemisah di antara kamu dan dia. Selagi itulah ada syaitan di antara kamu dan dia. Selagi itulah akan ada murka Allah di antara kamu dan dia.

Sekian.

Rusydee Artz,
26 Syawal 1432H,
Selamat Tinggal.
Wassalam.

29 comments:

  1. Anonymous8:12 AM

    Indahnyaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. @Anonymous:

    Terima kasih. Semua yang indah adalah bersifat sementara. Saya juga sementara. Blog ini juga sementara. Semua akan mati menuju kuburan jua. Indah ketika ada kulit. Buruk bila jadi mayat.

    ReplyDelete
  3. ya betul, tepat sekali :)

    ReplyDelete
  4. @en qarny:

    Ya, agak tepat. Semuanya indah di dalam tenet kerana ada software edit foto. Tapi ada tak software yg boleh edit indahkan amalan? Tiada kecuali diri kita sendirilah software dan juga hardware, motherboard, ram, grafik kad, monitor LCD dan seumpamanya; yg boleh edit diri sendiri menjadi indah. Bukan indah rupa je, tapi indah amalan kita.

    ReplyDelete
  5. TANPA SEMUA INI TAK ADA EDIT GMBR INI..BEGIRU JUGA JIKA TIADA PENCIPTA..TIADA WUJUDNYA MKHLUK DI ALAM INI..WALLAHUALAM

    ReplyDelete
  6. like..tapi nape perempuan tu macam nak jatuh je? huhu...

    ReplyDelete
  7. @Ruqaiyah Hmy:
    Kerana kartun dakwah tidak perlukan kepada kesempurnaan, altitude, magnitude dan segala bagai ukuran utk menjadikan ia sempurna dan stabil.

    Yang penting, mesej dakwah. Misi dakwah kita adalah popularkan dakwah, bukan watak pendakwah mahupun karya2 pendakwah. :)

    ReplyDelete
  8. selagi itulah tiada mawaddah wa rahmah...

    a'ah lukis je uduh2 takpe..

    ReplyDelete
  9. @FRESHIE:

    Ya Freshie, mawaddah dan rahmah itu hanya dikecapi dari sebuah perkahwinan yang dimulai dengan akad nikah yang sah.

    ReplyDelete
  10. allah...mohon share dgn shbt2 y lain

    ReplyDelete
  11. ayat tu simple je, tp mmg penuh makna .

    ReplyDelete
  12. @shidah2020:

    Dakwah sememangnya bertujuan utk menusukkan makna dalam hati yang didakwah. Makna kesedaran. Makna keinsafan. Makna utk kembali ke pangkal jalan. Makna utk kembali kepada kasih Tuhan.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah...semoge momentum dakwah terus dikekalkan....lame tak singgah sini.

    ReplyDelete
  14. @Tunduk Mengalahowh, baru baca reply..asif..asif..tu hanya gurauan....mesej mmg sangat bagus...no komen dah..huhu..insya Allah, sama2 tingkatkan lukisan dakwah..

    ReplyDelete
  15. Baru mengenali blog ni.. terima kasih bro, dakwah cara ini memang baik bagi remaja :)

    ReplyDelete
  16. teruja dgn kartun dakwah ini!
    mabruk~
    :)

    ReplyDelete
  17. Anonymous8:01 PM

    wau cantik la. Bukanje cantik lukisannya malah dakwahnya berkesan jua. Apa kata kalau awk buat web lukisan sendiri dkt deviantart. Bolehla berdakwah dkt sana...tapi kenala hati hati skit dgn lukisan yg tidak dpt dielakkan oleh pelukis dkt sana. Good luck. Just suggest, kalau tolak pun takpe...

    ReplyDelete
  18. @Anonymous:

    dah 6 thn pun kat deviantart. thecalling.deviantart.com . tapi better tumpu di blog ni je sebab lebih kepada personal sikit. kat deviantart tak berapa best berblog.

    ReplyDelete
  19. leeyana1:29 PM

    alhamdulillah,ana suka sgt ada org b'dakwah dgn cara ini.sgt kreatif n memahami jiwa remaja...teruskan usaha.insyaAllah,Allah pasti akan membantu hamba-Nya yg b'usaha menegakkan Islam. =)

    ReplyDelete
  20. saya suka jugak :D

    ReplyDelete
  21. semoga sy istiqamah menjaga cinta yg halal ini untuk bakal suami sy kelak...setakat ini sy mmpu lg brthan walaupun kdg2 sdikit trleka...=)

    ReplyDelete
  22. cara yang kreatif dan baik utk sebarkan dakwah. terima kasih sbb buat blog ni dan sebarkan dakwah. sedikit sebnyak dpt membantu ramai umat Islam. :)

    ReplyDelete
  23. jamilah11:07 PM

    boleh sy nk share..??

    ReplyDelete
  24. Anonymous9:38 PM

    baru jumpe blog ni
    one word awesome
    graphic yang menarik
    kata2 yang ringkas tapi padat
    y menberi kesan y mendalam....
    he2 welldone...

    ReplyDelete
  25. Anonymous3:59 PM

    Allah,,kata2 enta sgt menyentuh hati ana...kdg2 sgt menyentap dan membuatkan ana bermuhasabah panjang...syukran :')

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...