Blog Selamat Tinggal

22 January 2011

9 Muslim Yang Ceria Dengan Iman

selepas ( mata yg menakutkan )
sebelum


Assalamualaikum wbt..

Muslim tidak sepatutnya terlalu ceria dengan masalah ummah yang bermacam-macam dan ada sokmo sekarang. Walau camana ceria pun Muslim tu pada senyuman, tetapi perlu ada sedikit rasa bimbang, concern, insaf dan takut pada apa yang terjadi pada dunia Islam sekarang, ataupun sekurang2nya ingatlah mati walaupun sekali sehari.
Bila aku tengok-tengok balik entri2 yang sudah, haih tidak ada manfaat sangat. Banyak gambar wanita dari lelaki. Tak seimbang betul. Maafkan aku kerana agak leka dengan watak-watak perempuan dan terabai mesej-mesej yang penting. Terlupa bahawa ini belog "selamat tinggal". Sepatutnya entri adalah lebih menginsafkan dan mendekatkan pada Tuhan. Bukannya terlalu expose artworks aku kat sini. Tangan ni, bila2 masa Allah akan 'amik semula' kalo duk syiok sangat lukis awek la, kaler2 awek.. Astaghfirullah. Entri kali ni pun sangatlah hambar. Haih.

Rusydee, 17 Safar 1432,
Selamat Tinggal. Wassalam.

9 comments:

  1. ntah apo2 nii entrii..kartun ni macam pelik je..try ko tgk betul2..huhuh

    ReplyDelete
  2. salah satu erti hidup adalah untuk mengingati kematian..

    ReplyDelete
  3. hoho..xpn buat la entri psl politik ke..isu hrge mnyak naik ke..psl cinta pokjib n makmah ke.. hua3 XD

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum wth...

    banyak sangat entri yang ketinggalan ni...
    ini sketch manual pd drawing block dlu ke?

    ReplyDelete
  5. @PG:

    rajinnya mengomen! tak bosan ke dgn entri2 saya ni? saya rasa entri yang ni paling hampes.

    ni lakar ringkas je kat Paint.

    ReplyDelete
  6. x..sebab ade lukisan cantik2..haha!

    rumit..rumit....

    ReplyDelete
  7. best arr blog mu,,,
    ana minat sgt,,
    lukisan un cantik2,,

    ReplyDelete
  8. semua lukisan cantik2.. nasihat2 pun kena dengan picture.. keep it up..!! ^^

    ReplyDelete
  9. Anonymous6:07 PM

    Sukew3! ^^,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...