Blog Selamat Tinggal

09 October 2011

34 Akan Ku gagah! Akan Ku tabah!


klik tuk besarkan

Nak jadi muslimah itu susah,

Nak jadi mukminah jua susah,

Nak jadi mujahidah lagilah susah,

Nak terus istiqamah super-susah,

Namun biar susah, biar rebah,

takkan ku endah takkan ku kisah,


Kan ku tabah!
Kan ku gagah!

Demi Allah, demi Solehah,

Kerna akhirnya ku tahu indah

IAITU menang atau Jannah!


Nukilan : Rusydee Artz, Selamat Tinggal.









34 comments:

  1. Anonymous9:50 PM

    alhamdulillah.. jazakallah...!
    just at the right time.
    baru jatuh dan nak bangkit kembali.

    teruskan berkarya. moga2 dapat menyentuh banyak hati.

    ReplyDelete
  2. @Rudiey_Sepet:

    Memang makan dalam kalau difahami betul2. :p

    ReplyDelete
  3. @Anonymous:

    Terima kasih atas skgn, insyaAllah saya cuba..:)

    ReplyDelete
  4. Anonymous9:59 AM

    Salam, sy Razlinda. Sy dari sebuah company publishing yang berunsurkan islami. awak ada bekerja di bawah mana2 company ke? maksud sy dlm menghasilkan buku atau majalah. hope awak boleh reply comment sy secepat mungkin. atau email sy razlindaradzuan@gmail.com. terima kasih.

    ReplyDelete
  5. santapan rohani yg sentiasa perlu diingati.... entry yg sgt menarik... salam ukhwah... ;)

    ReplyDelete
  6. @Anonymous:

    Terima kasih. Buat masa ini saya tak bekerja dgn mana2 publishing company.

    ReplyDelete
  7. @FRESHIE:

    Ya, semua tak payah kalau dah istiqamah.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum...tertarik dengan gmbar2 nih..mohon share ye....

    ReplyDelete
  9. assalamu'alaikum.. boleh tak ambe nak copy pic ni?

    ReplyDelete
  10. mmg payah, tapi akan usaha...

    ReplyDelete
  11. sy br follow blog saudara..mmg benar kate2 tu...slalu t'sungkur tp dlm proses ingin berubah..syukran ats kate2 ni

    ReplyDelete
  12. Anonymous11:25 PM

    alhamdulilah..sya prtemukan jwpan yg pasti di sni..

    ReplyDelete
  13. Anonymous7:02 PM

    assalam..saya nk minta izin..pe2 y menarik dlm blog ni sya nk share ye..mohan sgt2..TQVM..

    ReplyDelete
  14. sy minta izin share byk gambar2 awk dlm fb sy..sangat2 menarik..cantik gambar2 tu..

    ReplyDelete
  15. Akan ku tabah!Akan ku gagah!..Ya Allah kuatkan aku..:'(

    ReplyDelete
  16. betul sgt susah..
    susah utk mencari kekuatan hati :'(

    ReplyDelete
  17. betul...sangat susah nak jd solehah..istiqamah dalam setiap perkara yg baik lg laa susah...sbb tu kena ada tarbiah yg mcm ni..terima kasih...insyaAllah..mohon dipermudahkan semua daripadaNya..mohon untuk share untuk kwn2 saya...

    ReplyDelete
  18. Anonymous2:30 PM

    nice...mohon share...

    ReplyDelete
  19. Anonymous8:26 PM

    Sy adalah insan yg accidently come across this blog...ade juga sesekali trnampak karya saudara di fb..tp x sangka ade garapan yang lebih mendalam pd setiap gambar...hasil arts anda sngt mengkagumkan..penulisan anda sngt memberi kesan dan bermakna..sesungguhnya sy amat mengkagumi usaha saudara yg bukan hanya bijak melakar art tetpi pandai menyusun kata2 sbgai bahan dakwah yg amat menarik...Sy harap saudara tidak akn berhenti melakar arts yg menarik dan berinformasi..teruskan dgn usaha saudara wlaupn trdpt pihak2 yg tidk berpuas hati..jgn patah semangat..sesungguhnya Allah shj yg mampu membalas segala usaha murni saudara ini...Semoga Allah redha dgn usaha saudara :D

    ReplyDelete
  20. assalam tuan.. mati itu pasti.. dan pastinya nukilan tuan memberi inspirasi bwat saya yg lemah lg hina ini.. terima kasih.. ingin saya mohon utk copy~ terima kasih skali lg

    ReplyDelete
  21. Anonymous1:12 PM

    suka sangat bila tengok perempuan yang berniqab, nampak terlindung dan selamat sangat diri dia. orang selalu kata, yang bertutup tak semestinya baik, takpun orang akan kata jangan nilai dari luaran, tapi bagi saya perempuan yang berniqab tu lah perempuan yang terbaik sebab mereka mampu tahan godaan dunia yang sementara. saya selalu pikir dan mohon moga suatu hari Allah beri akan beri keizinan untuk saya menutup aurat dengan lebih sempurna sementara masih bernyawa, walaupun saya tau saya takkan mungkin dapat melakukannya. :')

    ReplyDelete
  22. Memang susah untk berubah mnjadi solehah...Tpi bile istiqomah,inshaAllah..semuanya akn jdi mudah..

    ReplyDelete
  23. btl tu ....nak jadi seorang muslimah itu memang susah .... tapi kena percaya allah sntiasa melihat kesungguhan kita untuk berubah in shaa allah akan dipermudahkan ...

    ReplyDelete
  24. Saya selau mencoba untuk istiqomah, semoga saja saya lulus. :)


    Wisata KulinerPeluang UsahaTeknologi Dunia

    ReplyDelete
  25. Inspiratif banget mas, semoga terus update blog ini. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...